Har du tänkt köpa en hemsida

Det är viktigt med en seriös hemsida. Att köpa en hemsida kostar allt mellan 20 000 kronor till 500 000 kronor (eller mer) beroende vem som hjälper dig och vad den ska innehålla. Köp inte grisen i säcken. Vi hjälper dig göra ett bättre val.

Tips för dig när du ska köpa en hemsida

Ska du köpa en hemsida från en webbyrå så föreslår vi att ni är väl föreberedda med vad ni har för förväntningar på er webbsida, hur stor budget ni kan tänka er och en hel del andra saker. Kanske letar du efter någon som ska bygga en hemsida åt dig? Är det dags att skaffa hemsida till företaget, då är det lite annorlunda saker man bör ha i åtanke. När man köper en webbplats bör man innan man begär in offerter ha funderat på följande:

  • Vilken budget har vi för vår hemsida?
  • Hur många redaktörer kommer uppdatera webbsidan?
  • Vilken teknisk plattform använder vi idag?
  • Vilken teknisk plattform vill vi bygga på?
  • Finns det andra system som måste integrera mot webbsidan?
  • Vem ansvarar för innehållet till hemsidan?
  • Vem ansvarar för test av leverans?
  • Vem ansvarar för hemsidans design?

Har du funderat på dessa punkter innan du kontaktar en webbyrå för att få en offert så kommer du uppskattas av webbyrån som får lättare att lämna en bra offert och du får ett mycket bättre förhandlingsläge ju fler svåra frågor du redan har svar på. Vårt förslag är att man skriver en så kallad kreativ brief om hur man vill ha sin hemsida och i den försöka svara på dessa praktiska frågor som är listade ovan, detta ger dig möjligheten att få en webbsida som är det du efterfrågar. En annan sak som är viktig för att hemsidan ska bli bra är att du som kund är aktiv i processen, inte detaljstyra, men gärna vara delaktig på daglig basis, kanske via scrum eller avstämningar via Skype så små frågor rörande den nya hemsidan löses direkt och inte samlas upp till stora dammhögar dagarna före release.

Känner du dig osäker på frågorna ovan är vårt tips att anlita någon som hjälper er med att besvara dessa frågor, ni tjänar in de konsultpengarna fort. Eller så väljer ni en tjänst som är såpass flexibel att ni kan växa in i en mer avancerad kostym.

Köp proffsig hemsida med mobilt stöd

Det finns proffslösningarsom ger dig möjlighet att koppla domän till hemsidan, få en anpassad design, stort utrymme för dokument, som är snabb och anpassad för alla typer av webbläsare även iPhone, iPad och Android. Just nu finns det möjlighet att registrera sig som tidig användare på webb.io och få 50% rabatt första året där allt ovan ingår.

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.