Formulärvalidering i HTML5

En av de vanligast förekommande sakerna man gör som webbutvecklare är att ta emot data från användare, kontrollera att det verkar vara korrekt data och därefter stoppa det i en databas eller dylikt. Ett återkommande huvudbry är således att validera formulärdata. Med HTML5 får man en del hjälp, då man kan berätta för en webbläsare vad man vill ha för typ av data i olika formulär.

Lita aldrig på klienten

När du tar emot data på webben ska du aldrig lita på klienten. Även om du validerar data på klientsidan ska du verifiera innehållet på serversidan så du inte råkar ut för trubbel. Om någon vill få in dålig data i din webbapplikation så kommer de att låtsas att de är en riktig klient och skicka ned data som kan vara skadligt. För att minska riskerna för sådana attacker är det av yttersta vikt att inte enbart förlita sig på formulärvalidering på klientsidan. Se HTML5 formulärvalidering som ett sätt att skapa en bättre användarupplevelse för besökare på din webbsida.

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.