Lär dig HTML5 med vår HTML5 kurs

HTML5 bild med en text som säger att framtiden finns i min webbläsare

Vill du veta vad som är nytt med HTML5? Genom att använda dig av HTML5 och förstå idén bakom HTML5 kan du bygga bättre struktur och markup för din webbsida eller webbapplikation. Vad innebär HTML5 för dig som webbägare och webbutvecklare och hur kan du nyttja HTML5 till att skapa en bättre webbsida och webbapplikation och få fler besökare via sökmotortrafik och bra användarupplevelse.

HTML5 är HTML för vanligt folk, det fokuserar på att vara logiskt, förlåtande och fokuserat på att hjälpa läsare och redaktörer att strukturera innehåll på ett sätt som förbättrar webben och användarupplevelsen för alla besökare. Inga konstiga krav på att din markup måste följa vissa påhittade regler, det viktiga är att försöka beskriva innehåll på ett mer logiskt sätt med hjälp av nya taggar, stöd för vissa javascript-api:er och fokus på att bryta isär presentationen från själva dokumentet.

Moderna webbläsare stöder HTML5, de nya HTM5-API:er som finns och idag så stöder över 90% av alla webbläsare som surfar runt på svenska webbplatser HTML5, och för de webbläsare som inte stöder finns det så kallade polyfills som via javascript hjälper äldre browsers (Internet Explorer) att stöda HTML5 via olika typer av tricks.

HTML5 kurs

Vi kommer lansera en kurs i HTML5 i slutet av 2013 - början av 2014. Målet är att hjälpa dig att bygga en bättre webbplats som håller längre utan konstanta "rewrites" av er frontend. Kursen är en tredagars kurs. Vi tror att de som har mest att lära av denna kurs antagligen jobbar på ett stort företag, kommunalt, statligt eller en större organisation som webbmaster eller webbutvecklare och vill ta nästa steg när det kommer till avancerad front-end utveckling. Kursen släpps i slutet av 2013 (början av 2014) och kommer innehålla följande:

Vad är nästa steg för att lära sig HTML5?

Kanske vill du jobba med HTML5? Då föreslår vi att du letar efter HTML5-jobb som passar dig där du kan lära dig mer, för det är ju så att den bästa skolan är att arbeta med något.

Är du intresserad att lära dig HTML5? Skicka en intresseanmälan för kursstart höst.Vi kommer även anordna kurser där du kan lära dig CSS3 och lära dig JavaScript

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.