Gratis hemsida

Idag är det förhållandevis enkelt att skaffa sig en hemsida helt utan kostnad. Det finns många program idag för att bygga hemsidor gratis. På den här sidan listar vi vilka verktyg som är fria att använda när du ska bygga en hemsida.

Så skaffar du dig en gratis hemsida

Idag finns det hundratals, ja tusentals ställen där du kan skapa en webbplats gratis. Du kan skapa en sida på Tumblr, Blogg.se eller Wordpress och vara uppe och snurra inom loppet av några minuter. Wordpress och Blogg tjänar pengar genom att visa annonser på din sajt, Tumblr tjänar pengar genom att sälja specialgjorda mallar för din hemsida och lite andra lösningar. Så alla dessa alternativ fungerar om du vill skapa en gratis hemsida nu. Du får nöja dej med så kallade subdomän för din hemsida, du får ingen egen domän till din nya webbsida. Wordpress och Blogg.se har alternativ för dig som vill koppla en domän till din nya hemsida, men det kostar pengar.

Gratis hemsida med Open Source mjukvara

Ett annat alternativ för den som har tillgång till ett webbhotell via någon kompis är att använda så kalla öppen mjukvara. Populär mjukvara för att bygga hemsidor är Wordpress eller Joomla.

Anledningar att uppgradera sin hemsida

Som vi skrev tidigare så finns det skäl att uppgradera sin hemsida till en betald lösning. En sak som är viktig är givetvis möjligheten att koppla domän till din hemsida och att få större utrymme för bilder och andra dokument samt slippa att ha reklam på sin hemsida.

Proffslösningar för hemsidor

Det finns proffslösningar som inte är gratis, men prisvärda som ger dig möjlighet att koppla domän till hemsidan, få snygga designmallar, få stort utrymme för bilder, slippa reklam samt få en hemsida som är snabb och anpassad för de alla typer av webbläsare även iPhone, iPad och Android. Om man ser vad man får för priset så är det en proffslösning till en hundradel av vad det kostar att köpa en hemsida av en webbyrå. Just nu finns det möjlighet att registrera sig som tidig användare på webb.io och få 50% rabatt första året där allt ovan ingår.

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.