.org-domän istället för .com

Jag har ett namn på en webbsida jag vill ha men det namnet är redan upptaget om jag ska ha en .com-webbsida. Jag tänkte att det kanske går att ha samma namn om jag skapar en .org sida istället. Kan man göra så? Att ha det namnet som är upptaget på en .com sida. Hur får jag reda på det om det finns ledigt som org sida?hej jag har ett namn på en websida jag vill ha men det namnet är redan upptaget om jag ska ha en .com websida.. så jag tänkte att det kanske går att ha samma namn om jag skapar en .org sida istället.. kan man göra så? att ha det namnet som är upptaget på en .com sida.. och hur får jag reda på det om det finns ledigt som org sida

Webbsida.org svarar:

Det går alldeles utmärkt att använda .org istället för .com på din webbplats. Vill du verkligen ha en .com-adress så föreslår jag att du kanske tittar på om man kan leka lite med ordet du vill att din webbplats ska heta, kanske kan du lägga till ett prefix eller ett suffix på namnet så det är större chans att namnet är ledigt. En sak man alltid bör ta i beaktning är även om ett domännamn är ledigt så kanske det inte är värt att registrera det. Det kan vara skyddade varumärken och andra saker som gör att det kanske är smartare att fundera om på sitt namnval.

Det finns flera ställen att få reda på om ett domännamn är ledigt. Du kan gå till ett webbhotell, exempelvis Binero eller Loopia och kontrollera där om din .org-adress är ledig. Du kan använda domännamnstjänster som Doon.se för att kontrollera om en domän är ledig eller för att hitta andra bra lediga domännamn.

Det enklaste och snabbaste sättet att kontrollera om en domän är ledig eller inte är att använda WHOIS. Det gör du enklast på din egen dator. På en Mac-dator kan du ta upp terminalen och skriva följande:

$ whois doman.org

Senaste frågor besvarade på Webbsida.org

Undrar Du något? Ställ en fråga om webbutveckling

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.