Kostnader för att utveckla en webbsida

Utifrån en affärsidé så undrar jag vad det skulle kosta att ta fram en sida som liknar Tripadvisor eller Pricerunner. Sedan hur mycket skulle det kosta att driva och underhålla en sådan sida. Gissar på att frågan är grovt formulerad men jag är nöjd med grova uppskattningar.\r\nPs Hur duktig måste personen vara för att programmera något sådant? Tack

Webbsida.org svarar:

Tripadvisor och Pricerunner är företag med mångmiljonomsättning och stora vinster och en hel del anställda. Att bygga en aggregeringssajt och reviewsajt som Tripadvisor och Pricerunner innebär ett enormt arbete av många olika kompetenser i ett otal arbetstimmar. Programmering av en sådan produkt är en väldigt liten del av allt det arbete som måste läggas ned för att ta fram en sådan produkt. Frågan är omöjlig att svara på, då en sajt av den storleken växer fram under år av produktutveckling, kundtjänst, programmering och design. Att bygga en sajt för att jämföra priser på produkter eller en sajt där användare kan recensera hotell och resmål är absolut möjligt. Ju bättre utvecklare, desto bättre byggd tjänst. Vad det kostar är också omöjligt att svara på då det helt beror på vilka krav beställaren har på den slutgiltiga produkten. Men att gå från en tom sajt utan innehåll till en sajt som gör miljonvinster på ett område som är enormt konkurrensutsatt är ingen enkel match. Och på frågan vad det kostar och hur lång tid det tar, kan jag bara tyvärr svara: Hur långt är ett snöre?

Senaste frågor besvarade på Webbsida.org

Undrar Du något? Ställ en fråga om webbutveckling

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.