Hur kommer man igång med Github?

Jag har använt Subversion förut och använder det fortfarande på en del projekt, men nu så vill jag komma igång med Github. Hur gör man för att komma igång med Git och Github och är det bättre än att använda Subversion?

Webbsida.org svarar:

För det första. Github är ett bra val, till skillnad mot Subversion så är Git ett distribuerat versionshanteringssystem, vilket innebär att det är väldigt lämpat för team där fler än en kommer att checka in kod. I Subversion så commitar man in kod direkt in i ett gemensamt repository. I Git så fungerar det som så att man klonar ett gemensamt repository så det finns tillgängligt lokalt, man checkar in sin kod lokalt och när man är färdig så flyttar man sina ändringar från den lokala git-instansen till det gemensamma repositoriet.

Den stora fördelen är att när du har gjort klart alla dina förändringar lokalt kan ta ner alla ändringar som skett i det gemensamma repositoriet, testa och se att allt fungerar lokalt innan du integrerar dina lokala ändringar. När du sedan "pushar" in dina ändringar i den centrala kodbasen så vet du att saker och ting fungerar, du har löst alla eventuella konflikter lokalt, inte som i Subversion där du får lösa konflikter på den centrala kodbasen när du commitar kod. Så i Git är commit en commit lokalt och motsvarigheten till Subversions commit är när man gör en så kallad push till den gemensamma kodbasen

Det enklaste sättet att komma igång med Git är att signa upp på Github och gå genom deras tutorials för Windows, Mac eller Linux om hur du kommer igång. Det finns många applikationer med grafiska gränssnitt för Github, men ett bra sätta att verkligen lära sig Git och Github kan vara att köra det via kommandoraden, då blir det väldigt tydligt hur Git och Github fungerar och man kommer snabbare in i tänket bakom Git och Github

Senaste frågor besvarade på Webbsida.org

Undrar Du något? Ställ en fråga om webbutveckling

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.