Är det möjligt att tillverka en hemsida som består av en roterande 3D kub?

Jag håller på med ett projekt och har en ide att få fram en hemsida som kommer bestå av en stor roterande kub där jag kan välja vilken bild varje sida av kuben kommer ha. Det ska även vara möjligt att byta den bild jag valt på varje sida. Som ni hör är mina programmerings erfarenheter väldigt små om inga. Men jag är mer ute efter att höra om möjligheten finns?

Webbsida.org svarar:

Det är absolut möjligt. För det första, för att kunna välja vilken bild som skall visas på varje sida av kuben så behöver du kunna lagra undan detta någonstans. Idag finns det många olika lösningar för detta. Om det är viktigt att bilderna sparas undan och persisteras så behöver du någon form av serverlösning med en databas. Idag är de vanligaste databaserna bland annat SQL Server, MySQL, MongoDB med flertalet andra databaser att välja mellan, ofta hänger databas ihop med vilken serverplattform du använder, MySQL är av tradition nära PHP, SQL Server ASP.NET och MongoDB, Redis och andra så kallade objekt-databaser brukar ofta fungera bra med Python, Ruby eller JavaScript (NodeJS) på servern. Så i din HTML måste du ha 6 ytor för respektive sida av kuben. Sedan behöver du kunna ladda upp bilder till servern. Förslagsvis görs detta med AJAX för att skapa en bättre användarupplevelse. För att slutligen få en kub på din webbplats så får man använda sig av HTML5, CSS3 och 3D transforms. Detta kommer att fungera i de flesta moderna webbläsare men förvänta dig inte att det fungerar i äldre Internet Explorer (ex IE9). Så för att sammanfatta:

Du behöver:

- Ett admingränssnitt för att ladda upp bilder
- Sex ytor som kan visa bilder
- CSS3 (3D Transforms) för att skapa en kub med dina sex ytor
- HTML5 och JavaScript för att kunna snurra på kuben
- AJAX, serverkod och DB för att kunna spara undan dina bilder för kuben

Nu är det bara att börja, tveka inte att ställa fler frågor som kan dyka upp när du lär dig att bygga en interaktiv kub i HTML5, CSS3 och en egen backend.

Senaste frågor besvarade på Webbsida.org

Undrar Du något? Ställ en fråga om webbutveckling

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.