Hemsida till företag

Att skaffa en hemsida till sitt företag kan vara ett stort steg. Det är mycket att tänka på, den ska vara enkel att administrera, den ska fungerar på smarta telefoner och surfplattor och det är viktigt att den är optimerad för sökmotorer som Google. Det är lätt att känna sig lite vilsen. Läs därför denna guide som har som mål att lyfta fram några viktiga punkter när man ska skaffa en hemsida till sitt företag.

10 Tips till dig som funderar på att skaffa en hemsida till ditt företag

  1. Anlita en professionell webbdesigner
  2. Se till att hemsidan fungerar på smarta telefoner och surfplattor (ex iPhone, iPad och Android)
  3. Företagets hemsida ska vara snabb
  4. Hemsidan måste vara enkel att uppdatera
  5. Ta in flera offerter eller jämför flera onlinetjänster för hemsidepublicering
  6. Anlita inte en kompis kompis, ta in proffs, det är lite dyrare men du vinner på det i längden
  7. Låt inte stora företag låsa in dig på deras produkter
  8. Betala för ett snabbt webbhotell istället för att ta det billigaste
  9. Jobba mycket med innehåll och skapa innehåll på din hemsida om det du är bra på, det lönar sig i längden.
  10. Se till att företagets hemsida har ett formulär så dina kunder enkelt kan få mer information om dina produkter och tjänster

En företagshemsida ska vara enkel att administrera

Det är viktigt att din nya webbsida är enkel att administrera. Du ska ha ett innehållshanteringssystem för ditt företags hemsida som gör det enkelt att redigera de sidor som finns, att ändra texter, ladda upp bilder och infoga filmer. Ett bra publiceringssystem på en företagshemsida gör det enkelt för dig att publicera nyheter om ditt företag, lägga upp pressreleaser och även hantera sidor som presenterar de produkter och tjänster du saluför med text, bild och film.

Hur går man tillväga när man vill skaffa en hemsida till företaget?

Är du på gång att köpa en hemsida till företaget? Det finns mycket man bör tänka på om för just företag-hemsidor. När du ska köpa upp eller bygga en ny hemsida till företaget bör du först och främst begära in en offert från flera aktörer eller leta bland de online-tjänster som erbjuder dig att skapa professionella företags-hemsidor direkt utan inblandning av dyra webbyråer. Ett bra alternativ kan ju vara att använda tjänster för att bygga bra företagshemsidor på nätet för att sedan om behovet växer anlita en webbyrå, då växer man in i kostymen för sin företags-hemsida.

Tjänster på nätet eller köpa en hemsida

Ska man köpa en tjänst på nätet med färdig designer eller ska man anlita en professionell webbutvecklare och webbdesigner för att bygga sin hemsida. Det beror helt på hur mycket man har i budget, hur viktigt det är att ha kontroll över sin egen hemsida och vilka förväntningar man har på den färdiga webbplatsen. Att använda onlinetjänster kan vara ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att komma igång med en företagshemsida men som kanske på sikt är begränsande och inlåsande, medans att använda professionella utvecklare och designers kanske är dyrare från början men är mer anpassat efter de unika behov just ni har för ert företags webbplats.

iPad, iPhone och Android-anpassade företagshemsidor

Idag så förväntar sig alla att ditt företags hemsida är funktionell i smartphones. Hur du än löser problemet med att skaffa en hemsida så bör den lösning du väljer innebär stöd för iPhone, iPad och Android och andra smartphones och surfplattor. Sidor som inte är anpassade för så kallade smartphones och surfplattor gör att besökaren mycket lättare väljer att gå tillbaka till sökresultatet och välja en konkurrent istället.

Optimera företagets hemsida för sökmotorer

En annan väldigt viktig sak med en hemsida för företag är att sidan är anpassad på ett sådant sätt så att den är optimerad för sökmotorer. För ett företag är det ju A och O att man hittar deras produkter och tjänster på exempelvis Google. När man väljer leverantör av hemsida till sitt företag är det viktigt att man väljer en lösning som är optimerad för att ens företags webbsidor ska hamna högt upp i sökresultaten på de sökord som företaget säljer produkter och tjänster inom. En sökmotoroptimerad webbsida hjälper företag att hitta kunder på ett väldigt kostnadseffektivt sätt.

Fånga in potentiella kunder med kontaktformulär

Även om ert företag går som tåget så kan en professionell hemsida leda till nya potentiella affärer och möjligheter att skala upp er egen verksamhet. Tänk på att en professionell och sökmotoranpassad webbsida jobbar för dig och ditt företag när du sover. Genom att erbjuda dina besökare (och potentiella kunder) enkla sätt att kontakta dig när de hittat er webbsida när de hittat till er, skapar ni förutsättningar för att på ett enkelt, bekvämt och kostnadseffektivt sätt generera nya kunder (Leads) via er webbsida. I stort sett all form av företagande kan dra nytta av just denna funktion av en välbyggd hemsida.

Snabba hemsidor är viktiga för företags lönsamhet på nätet

Många lösningar som företag använder sig av är långsamma, oftast blir det så när priset styr, man vill bara ha en hemsida och funderar inte så mycket på annat. Det finns många rapporter som pekar på att en långsam hemsida är en av de största förklaringarna till att folk avbryter sina köp eller går till en konkurrent. Därför är det väldigt viktigt för ditt företags hemsida att vara snabb, en snabbare hemsida än konkurrenterna är A och O för att behålla besökare och konvertera besökare till kunder.

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.