Egen domän till hemsidan

En egen domän till din blogg eller hemsida ger ett proffsigt intryck. Det är enkelt att skaffa ett eget domännamn. Lär dig hur man gör på enklaste och billigaste sätt. En egen domän ökar intrycket av seriositet på din hemsida. Det gör det enklare att sprida ditt domännamn och är bra för brandningen. Det underlättar också med egen domän när du ska sätta upp egna e-postkonton.

Med egen domän kan du exempelvis koppla dig mot Google Apps och det är mer seriöst att svara på e-post från ditt nya domännamn än att använda Gmail eller Hotmail. Det är ett måste för en företagshemsida att ha en egen domän och inte välja någon gratis hemsideleverantör där man får adresser av typen: foretag.wordpress.com eller foretag.blogg.se

Hur registrerar man ett domännamn?

Det finns hundratals leverantörer av domännamn. Många försöker sälja på dig dyra webbhotellslösningar när du registrerar ett domännamn eller tar oskäligt betalt för domäner. Du ska inte betala mer än 99 kronor per år för en .se-domän om du köper den fristående utan webbhotell eller annan lösning.

Vill du köpa domänen för sig och sedan välja att koppla den mot den webbhotell-lösning ni väljer så är vårt förslag att du använder dig av företag som Loopia eller Binero för registreringen av domäner. De har domänkonton, där du kan köpa domäner utan att köpa webbhotellslösningar. Det finns också paketerade lösningar som Blogg.se:s PRO och Webb.io som paketerar ihop hosting, cms, lagringsutrymme, statistik och domännamn. Vi anser att dessa lösningar oftast är bättre ekonomiskt och driftsmässigt om man vill ha en egen hemsida, du registrerar enkelt domänen när du skapar din webbplats och behöver inte tänka på DNS:er och annat som du behöver om du köper domänen direkt från någon annan leverantör.

Egen domän = egen identitet på nätet

Ett eget domännamn gör det enklare för personer att komma ihåg dig och att hitta till din webbsida på nätet. Du kan lägga din hemsida på domänen, ha en egen personlig e-postadress på din domän. Allt detta gör att folk bättre kommer ihåg var de kan hitta dig och kontakta dig. En egen domän ökar värdet på din identitet på nätet och du kan bli lite mer unik än om du väljer att använda någon generell lösning.

Eget innehåll i blogg med egen domän

Med en egen domän kan du enkelt sätta upp en blogg eller hemsida och själv äga ditt innehåll. Slippa annonser och annat som du får stå ut med när du använder lösningar där du får gratis bloggar eller hemsidor. Seriositeten är betydligt högre när du använder ett eget domännamn än om du använder några av de stora annonsfinansierade tjänsterna. Tänk också på att det idag är viktigt att äga sitt eget innehåll, något som är betydligt enklare om man har en egen domän.

Investera i domännamn

Idag är det många som investerar i domännamn och köper och säljer domännamn. Kanske kan du köpa ett eget domännamn för att du tror att det kan öka i värde och att du kan sälja det till ett högre pris. Om du är intresserad av att sälja domännamn ska du läsa vår guide till hur man går tillväga när man säljer domännamn på bästa sätt.

Att tänka på när man väljer domännamn

  • Välj en domän som överrensstämmer med språket, skriver du på svenska, använd en .se-domän
  • Undvik domännamn med å,ä,ö i, det ser fult ut i adressfältet på vissa webbläsare
  • Välj ett namn som är lätt att uttala och höra, du vill inte bokstavera domänen varje gång du berättar den för någon
  • Håll domännamnet kort
  • Använd något domänverktyg för att hitta bra namn

Domän ingår i Webb.io

När du registrerar dig för webb.io så får du en domän på köpet. Webb.io är en ny tjänst som lanseras vintern 2013/2014 som ger företag och privatpersoner en webblösning till ett pris som bara stora företag har råd med annars. Du får en iPhone, iPad och Android-anpassad webb med extrem prestanda och stort lagringsutrymme för bilder och dokument samt ett enkelt gränssnitt för att publicera innehåll från webb, mobil och e-post. Utöver det så ingår design gjord av professionella webbdesigners.

Dela

Lär dig koda webbsidor

html5 och css3 bok

Lär dig bygga och koda professionella webbsidor. Lär dig från grunden och uppåt att bygga professionella och interaktiva webbsidor.

Köp den nu

Ställ en fråga

Bli en expert på HTML5 och CSS3

Få gratis tips i brevlådan om hur du bygger en bättre webbsida.